Kategoriler
Açıklama

Evrensel Gazetesi susturulamaz!

29.08.2022

Bütün büyük medya kuruluşlarına devlet gücünü kullanarak el koyan ve başlarına birer patron atayan iktidarın, kendisine muhalefet eden az sayıda basın yayın organına karşı yürüttüğü kuşatmayı yakından takip ediyoruz. 15 Temmuz girişimini bahane ederek Fethullahçı yayınların yanı sıra, rahatsızlık duydukları çok sayıdaki yayını da kapattılar ve mallarına el koydular. 

El koyamadıklarını ise davalarla, Basın İlan Kurumu ve RTÜK cezalarıyla boğmaya çalışıyorlar. İktidar, sadece yargıyı değil, basın özgürlüğünü güvence altına almak amacıyla oluşturulan kurumları da bir silah gibi kullanıyor.

Dayanışma Meclisi, Basın İlan Kurumu’nun o silahlardan biri olduğunun farkındadır. Evrensel gazetesinin resmi ilan ve reklam hakkının bu kurum tarafından iptal edilmesi, iktidarın muhalif, ilerici, işçi sınıfından yana tutum alan basına karşı yaptığı sistematik saldırının bir parçasıdır.

Bu kuşatmalarla ne yapmaya çalıştıklarını biliyoruz. Basını, muhalif kuruluşları, partileri susturma hayali kuruyorlar.

Bu saldırılarda birçok emekçisini kaybeden Evrensel’in bu yolla susturulamayacağından eminiz. Metin Göktepe’nin kalemi yere düşürülemez. Halktan yana gazetecilik her şartta sürer.

Dayanışma Meclisi basına yönelik baskıları kınıyor ve direnen basın emekçilerine dayanışma dileklerini iletiyor.